top of page

Odbojkaši Rijeke za 67 minuta igre na Trsatu doživjeli očekivani poraz od vodeće momčadi Superlige

Portal Novi listLovro Maglica čeka rasplet zračnog dvoboja svojega kapetana Luke Lasića i osječkog "srednjaka" Paula Alejandroa Vilorije Marqueza/M. LEVAK


Trener Velimir Liverić početkom drugoga seta odlučio koristiti sve svoje pričuvne igrače među kojima su neki kojima su ovo prve superligaške minute


RIJEKA Utakmica 13. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mursa 0:3 (15:25, 20:25, 16:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 30. Suci: Poropat i Markulin.


RIJEKA: Pavlović, Stanić, Čargonja, Dukić, Banko (L), Maglica, Markovski (L), Lasić, Marković, Mičetić, Žeželić.


MURSA: Bogdanović, Perlić, Kraljević (L), Ivančić, Matoković, Ilić, Groc, Majer, Marquez, Nedić, Busak-Vidaković (L), Stanković.

Odbojkaši Rijeke zadržali su 67 minuta na trsatskom parketu favorizirane goste iz Osijeka koji su ovom očekivanom pobjedom preuzeli čelno mjesto na superligaškom poretku uz dvije utakmice više od aktualnog prvaka zagrebačke Mladosti. Riječani su pružili otpor u granicama svojih mogućnosti koje u ovom trenutku sežu negdje oko sredine ljestvice. Kada se sve to uzme u obzir onda konačnih 0:3 uz solidan otpor u sva tri seta izgleda kao realnost od koje na Trsatu neće moći pobjeći sve dok skupina mladih igrača ne stekne dovoljno iskustva i samopouzdanja neophodnog da bi se mogli “potući” s najboljih hrvatskim odbojkaškim sastavima.


Sva tri seta imala su sličan razvoj situacije. Riječani su držali korak početkom seta, pa do sredine zaostajali nekoliko poena, a onda bi gosti predvođeni bivšim igračem Rijeke Davorom Bogdanovićem u završnicama setova stisnuli “papučica gasa” i pokazali zašto i ove sezone pucaju na neki od trofeja. Osječani su pritom jako dobro koristili svaku i najmanju pogrešku domaćina posebno na prijemu.


Tako je bilo u prvom setu kada su se gosti s nekoliko kvalitetnih servisa odlijepili nakon 7:7 na pet (7:12) razlike, a onda i na šest poena razlike (12:18). Drugi set se u rezultatskom smislu počeo lomiti kod vodstva gostiju 10:12, a Riječani su u samoj završnici stigli malo popraviti dojam. Treći set slutio je na nešto veću neizvjenost. Domaći sastav je imao 13:13, no ponovo je kvaliteta gostima donijela manje-više rutinsku završnicu. Treba doduše uzeti u obzir da je trener Velimir Liverić početkom drugoga seta odlučio koristiti sve svoje pričuvne igrače među kojima su neki kojima su ovo prve superligaške minute.


Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page