top of page

Odbojkaši Rijeke ostvarili i drugu pobjedu, bodova više nego novaca u praznoj klupskoj kasi

Ivan Volarić

27. veljača 2022 16:16Fran Pavlović/M. LEVAKMalo nam nam je trebalo da se trgnemo protiv Sišćana, ali sve je to razumljivo ako se uzme u obzir da smo večer prije igrali pet setova protiv Centrometala - rekao je trener Liverić


Rijeka – Sisak 3:1

RIJEKA Zaostala utakmica 12. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Sisak 3:1 (25:23, 17:25, 25:13, 25:20). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Poropat i Markulin.


RIJEKA: Pavlović, Stanić, Lasić, Dukić, Banko (L), Čargonja, Marković, Maglica, Markovski (L), Mičetić, Babić, Žeželić.


SISAK: Alić, Duraković, Komosar, Vakufac, Senčar, Šarčević, Senčar, Šarar, Tepavac, Blažević, Alihodžić (L), Senjak.

Odbojkaši Rijeke ostvarili su i drugu pobjedu u dva dana, vikend s duplim superligaškim programom zaključili su s pet bodova na kontu i bodovnim priključkom za gornjim dijelom ljestvice. Za razliku od susreta protiv Centrometala susret protiv Siščana donio je puno manje rezultatske neizvjesnosti. Riječanima su trebala dva seta da dostignu radnu temperaturu, a onda su u trećem i četvrtom setu ipak uglavnom rutinski obavili posao. Digli su u prvom redu razinu prijema što im je omogućilo raznovrsnost u napadu, a na to su se nadovezale i sve kvalitetnije reakcije u bloku. Kao i protiv momčadi iz Črečana dan ranije veliki, možda i ključni doprinos stigao je s pozicije “srednjaka”. Razigrao se Fran Pavlović. Ključne poene “zakucao” je Sandro Dukić.


– Zadovoljan sam! Odigrali smo tri dobre utakmice u zadnjih sedam dana i osvojili šest bodova. Bod iz Kaštele, dva protiv Centrometala i tri protiv Siska. Malo nam nam je trebalo da se trgnemo protiv Sišćana, ali sve je to razumljivo ako se uzme u obzir da smo večer prije igrali pet setova protiv Centrometala – govorio je nakon utakmice trener Velimir Liverić, koji unatoč ohrabrujućim pobjedama i izdanjima svoje momčadi ne može mirno spavati. Financijska situacija u klubu je uobičajeno teška…


– Ne želim da ispadne da plačemo u javnost, ali moram reći da u ovoj godini nismo dobili ni lipe od grada. Dva mjeseca već igramo i putujemo na kredit, ne znam od koga više posuditi novac da bi mogli otići na iduće gostovanje. Osim toga ne želimo stvarati dugove svjesni da ih moramo prije ili kasnije vratiti. Koliko čujem i u drugim riječkim klubovima je situacija slična, na rubu izdržljivosti – dodao je Liverić, inače član IO-a RSS-a.


Vjerojatno u tom tijelu može potražiti neko objašnjenje i dio odgovora na pitanje zbog čega se u gradu, koji si je priskrbio titulu Europskog grada sporta, osiromašenim sportskim klubovima neredovito isplaćuju ionako mizerna sredstva dostatna tek za puko preživljavanje.


Poredak: Mladosti 48, Mursa 48, Ribola Kaštela 38, Kitro Varaždin 33, Split 30, Centrometal 25, Rijeka 23, Sisak 17, Marsonia 14, Rovinj 13, Zadar 7, Gorica 1 bod.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page