top of page

Odbojkaši 'Rijeke' u derbiju kola poraženi od lidera


Snimio Silvano JEŽINA

Rijeka – Mladost 1:3 (18:25, 25:20, 19:25, 16:25). U utakmici koja je tek na trenutke sadržavala rezultatsku neizvjesnost, gosti su bez prevelikih poteškoća upisali bodove

RIJEKA Utakmica 12. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost 1:3 (18:25, 25:20, 19:25, 16:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 150. Suci: Jurković i Ramić (oboje Sisak). Delegat: Stipaničev (Rijeka).

RIJEKA: Pavlović 6, Ličina 1, Jurišić 14, Martić, Osojnak 15, Čule, Đorđević, Lasić 5, Banko, Janjanin, Cibić 3, Sušanj, Smiljanić (L), Jurčević (L).

MLADOST: Jurić, Nikačević 16, Mitrašinović 3, Bakonji, Sedlaček 27, Šarčević, Hanžić, Anić, Marelić 11, Krnić 1, Dukić 10.

Napad poeni: Rijeka 36, Mladost 55. Blok poeni: Rijeka 5, Mladost 8. Servis poeni: Rijeka 3, Mladost 5. Servis greške: Rijeka 9, Mladost 14. Neforsirane greške: Rijeka 13, Mladost 16.

Odbojkaši »Rijeke« porazom su otvorili drugi dio sezone. U derbiju kola Riječani su nadigrani od lidera, što samo po sebi i nije bilo neočekivano. U pomalo čudnoj utakmici, koja je tek na trenutke sadržavala onu rezultatsku neizvjesnost i draž derbija, gosti su bez prevelikih poteškoća upisali nova tri boda. Kako su utakmicu otvorili tako su je i priveli kraju, s izuzetkom druge dionice kada su se i oni malo opustili, što je domaća momčad spretno iskoristila.

Loš prijem Riječana i dobre servis dionice gostiju obilježile su početak utakmice. Predvođeni razigranim Markom Sedlačekom, najučinkovitijim igračem susreta, gosti su zarana stekli značajnu bodovnu zalihu pa prvi set niti u jednom trenutku nije bio upitan. No, uljuljkani u sigurno otvaranje Zagrepčani su bitno »popustili«, zaredali su pogreške na servisu i u igri, što se moralo odraziti na rezultatu. Naročito zbog činjenice da su Riječani u drugom setu besprijekorno primali servis, pa su do izražaja mogli doći i Jurišić i Osojnak, ali i mladi srednjak Fran Pavlović, koji je sinoć odgirao svoju prvu utakmicu u postavi od početka do kraja. I to je sasvim solidno odradio (6 poena, 2 bloka, 1 as).

Privid rezultatske neizvjesnosti održao se još i na otvaranju treće dionice, Riječani su se do tehničkog time outa držali na poen, dva zaostatka. No, onda je Sandro Dukić, Opatijac u redovima »mladostaša«, jednim blokom zaustavio Cibića, dodao još jedaan as i uz dvije pogreške domaćina dionica je bila prelomljena. U četvtom setu Riječanima kao da je ponestalo inspiracije pa je izostalo bilo kakve rezultatske neizvjesnosti.

Momčadi Velimira Liverića ovo je bila prva utakmica nakon pauze i dobra provjera za testove što im slijede. Riječani već u srijedu igraju finale Kupa protiv »Mladosti Marina Kaštela« na njihovu terenu. Riječani su daleko od favorita, ali budući da se igra samo jedna utakmica, sve je moguće.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page