top of page

SENZACIONALNI RIJEČANI BACILI MLADOST NA KOLJENA


Mladost Proenergy – Rijeka 0:3 (24:26, 23:25, 25:21). Riječki igrači pokazali su hrabrost i staloženost u trenucima koji označavaju razliku između pobjednika i gubitnika

Odbojkaši »Rijeke« sinoć su se pobrinuli za najveće iznenađenje u seriji utakmica polufinala Prvenstva Hrvatske, bacivši na koljena »Mladost« usred Zagreba, i to u tri čista seta. Bila je to jedna od onih večeri kada sve polazi za rukom, s time da su riječki igrači pokazali hrabrost i staloženost u trenucima koji označavaju razliku između pobjednika i gubitnika.

Početak utakmice bio je zakazan za 20.30 sati, no sve je kasnilo petnaestak minuta, kao da su svi akteri htjeli pričekati završetak derbija MAXtv Prve lige između »Rijeke« i »Dinama«. Preciznije, suci Antonio Pavičić i Ksenija Jurković iz Siska igračima su dali znak da je zagrijavanje završeno nekoliko sekundi nakon što je El Arabi Hilal Soudani zabio gol za izjednačenje na Rujevici.

Izjednačenost

Kada je zagrebačko-riječki dvoboj u Domu odbojke Bojan Stranić konačno počeo, rezultat se razvijao nogometnim smjerom. Od prvog poena vladala je izjednačenost koja se protegnula duboko u prvi set. Lukavstvo Ivana Đorđevića, koji je u trenutku kada su svi očekivali dizanje proslijedio loptu u kut suparničkog dijela terena, »Rijeci« je donijelo zamah i solidnu prednost uoči završnice uvodnog dijela igre (19:16).

Kao i pola sata ranije na Rujevici, Zagrepčani su uspjeli vratiti rezultatsku ravnotežu (21:21), s time da je sudački par nakon toga donio vrlo dvojbene odluke. Obje su išle u korist »Mladosti«, na veliko nezadovoljstvo nekoliko gostujućih navijača i klupe »Rijeke«.

– Kako vas nije sram?! Svaki put nam ovo radite – uzviknuo je u tom trenutku trener Riječana Velimir Liverić, a njegovi igrači na terenu su izvukli najbolje od sebe, okrenuli su rezultat i osvojili prvi set.

Gosti su zadržali isti ritam na početku druge dionice koju su otvorili vodstvom (5:2), natjeravši trenera »Mladosti« Ljubomira Travicu na pozivanje minute odmora. Savjeti s klupe promijenili su odnos snaga na terenu. Zagrepčani su osvojili pet od idućih šest poena i preuzeli su prednost, a to je, pak, Liveriću bio znak za traženje minute odmora.

Pozitivan impuls

Opet je uslijedilo razdoblje izjednačenosti koje se ovoga puta razvuklo do završnice drugog seta. Riječki odbojkaši opet su stekli prednost, zahvaljujući nezaustavljivom smeču Danijela Jurišića (21:19), a vrlo brzo došli su prilike za novo šokiranje suparnika. Smeč Luke Osojnaka odbio se u aut od domaćeg bloka i doveo goste na set do iznenađenja.

U tim trenucima »Mladost« je, boksačkom terminologijom rečeno, teturala na konopcima. S druge strane, »Rijeku« je nosio pozitivni impuls koji je donio osvajanje prva dva seta. Gostima je za rukom polazilo skoro sve što su zamislili, a to im je donijelo opipljivu prednost (11:6). Zagrepčane su u utakmici držali smečevi Marka Sedlačeka koji je uspio pokrenuti svoje suigrače i dovesti ih do izjednačenja (20:20). Međutim, »Rijeka« je sinoć navečer bila nezaustavljiva.

– Prije utakmice sam rekao da u Zagreb idemo po pobjedu, ali to nisam govorio da bih podigao svoju momčad. U zadnjih nekoliko kola upoznali smo sve suparnike i vidjeli koje su im mane i vrline. Osim toga, poklopilo se da smo bili odlični na servisu i prijemu, a na kraju nam je i blok odlično funkcionirao. Nadam se da će naši sugrađani prepoznati ono što radimo i da će nas u srijedu doći podržati u Dvorani mladosti – zaključio je Liverić.

Izvor: Novi list

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page