top of page

Blokom do druge pobjede

Rijeka - Sisak 3:1 (25:18, 23:25, 25:13, 25:20). Uz malo muke Riječani su uspjeli sva tri boda zadržati na Trsatu.

foto: Vedran Karuza

Utakrnica 4, ko­la Superlige odbojkaša: Ri­jeka - Sisak 3:1 (25:18, 23:25, 25:13, 25:20), Dvora­na Mladosti. Gledatelja: 80. Suci: Vedriš ii Perić (oba Za­greb). Delegat: Maksimov­ski (Križišče).

RIJEKA: Pavlović, Ličina 3, Jurišić 24, Lešič, Osojnak 11, čule 8, Đorđevič 12, L. Lasić 7, D. Lasić, Sušanj 1, Smiljanić (L). Jurčević (L).

SISAK: Komosar 9, Vaku­fac 4, Alič 4, Tepavac 19, Duraković 7, Ibradžić, Wolf, Jurić, Alihodžić 5, Pešut.

Napad poenk Rijeka 48, Sisak 36. Blok poeni Rije­ka 11, Sisak 8. Servis poeni: Rijeka 6, Sisak 4. Servis greške: Rijeka 17, Sisak 14. Neforsirane greške: Rijeka 10, Sisak 17.

Odbojkaši Rijeke sinoć su na Trsatu upisali drugu pobjedu ove sezone i pri­vremeno uhvatili priklju­čak s gornjim domom, od­nosno izborili mjesto me­đu četiri momčadi koje irnaju privilegiju ne straho­vati za status u društvu osam najboljih, što je i cilj na kraju sezone. Sisčani, predvođeni iskusnim Mati­jom Tepavcem, pokazali su se kao iznimno neugodan suparnik.

Razigran Jurišić

Riječani nisu najbolje ot­vorili utakmicu pa su gosti iz Siska držali egal do teh­ničkog predaha (12:11) na­kon čega su polako počeli posustajati. Nekoliko veza­nih pogrešaka u napadu (tri smeča zapucana u out) i nekolika dobrih reakcija domačina u nekoliko su minuta prvom setu oduzeli svu natjecateljsku draž. Se­rijom 6:0 na servis Luke La­sića Riječani su se odvojili na 19:12 i dionica je manje­više mirno privedena kra­ju. Prvo ime na otvaranju utakmice bio je Danijel Jur­šić (devet poena u prvom setu) koji je uspješno rije­šio nekoliko teških lopti. Na startu druge dionice Riječani su imali manjih problema s prijemom, sa­mim time i s organizacijom napada pa su gosti prvi došli do osjetnije prednosti (2:7) koju su zadržali do tehnič­kog predaha (08:12). Iako je Jurišlći dalje bio enigma za gostujući blok, uspješno su Siščani zaustavili Ivana Đorđevića i Luku Osojnaka i na taj način održavali zavid­nu prednost (10:15). Činilo se da će prekretnicu donijeti riječka serija 6:0 koju je za­počeo Karlo čule zaustavivši blokom Tepavca nakon najdužeg poena u susretu, a nastavili Đorđević i sjajnim servisima Osojnak (16:15), ali Siščani, bodreni manjom skupinom svojih pristaša, baš su odlučili domaćnima zakomplicirati život i tu su dionicu riješili u svoju korist iskoristivši svoja drugu set loptu.

Predah pa drama

Nakon drugog seta gos­ti su odlučili malo pre­dahnuti, u trećoj dionici potpuno su glavnu riječ prepustili domaćinima, no odlučni u nakani da Trsat ne napuste praznih ruku iznova su se trgnuli u četvrtom setu koji je po svemu bio gotovo pa preslika druge dionice. Osim po konačnom rezul­tatu. Riječani su dopustili da gosti steknu veliku pre­dnost (6:12), potom su se­rijom 7:1 uhvatili priklju­čak (13:13), narednih ne­koliko poena zadržali koncentraciju i kod 18:18 sve riješili. Prvo je Luka Lasić blo­kom, a blok je Riječane i jučer iznimno dobro slu­žio (11 poena), zaustavio Komosara, potom je Osojnak isto učinio Aliho­džiću, a Marin Sušanj (u četvrtom setu ušao um­jesto Marka Ličine) servi­som zaključio mini seriju za 21:18 i priči je bio kraj.

![endif]--![endif]--![endif]--![endif]--![endif]--

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page