Blokom do druge pobjede

November 7, 2016

Rijeka - Sisak 3:1 (25:18, 23:25, 25:13, 25:20). Uz malo muke Riječani su uspjeli sva tri boda zadržati na Trsatu.

 

Utakrnica 4, ko­la Superlige odbojkaša: Ri­jeka - Sisak 3:1 (25:18, 23:25, 25:13, 25:20), Dvora­na Mladosti. Gledatelja: 80. Suci: Vedriš ii Perić (oba Za­greb). Delegat: Maksimov­ski (Križišče).

RIJEKA: Pavlović, Ličina 3, Jurišić 24, Lešič, Osojnak 11, čule 8, Đorđevič 12, L. Lasić 7, D. Lasić, Sušanj 1, Smiljanić (L). Jurčević (L).

SISAK: Komosar 9, Vaku­fac 4, Alič 4, Tepavac 19, Duraković 7, Ibradžić, Wolf, Jurić, Alihodžić 5, Pešut.

Napad poenk Rijeka 48, Sisak 36. Blok poeni Rije­ka 11, Sisak 8. Servis poeni: Rijeka 6, Sisak 4. Servis greške: Rijeka 17, Sisak 14. Neforsirane greške: Rijeka 10, Sisak 17.

Odbojkaši Rijeke sinoć su na Trsatu upisali drugu pobjedu ove sezone i pri­vremeno uhvatili priklju­čak s gornjim domom, od­nosno izborili mjesto me­đu četiri momčadi koje irnaju privilegiju ne straho­vati za status u društvu osam najboljih, što je i cilj na kraju sezone. Sisčani, predvođeni iskusnim Mati­jom Tepavcem, pokazali su se kao iznimno neugodan suparnik.

 

Razigran Jurišić

Riječani nisu najbolje ot­vorili utakmicu pa su gosti iz Siska držali egal do teh­ničkog predaha (12:11) na­kon čega su polako počeli posustajati. Nekoliko veza­nih pogrešaka u napadu (tri smeča zapucana u out) i nekolika dobrih reakcija domačina u nekoliko su minuta prvom setu oduzeli svu natjecateljsku draž. Se­rijom 6:0 na servis Luke La­sića Riječani su se odvojili na 19:12 i dionica je manje­više mirno privedena kra­ju. Prvo ime na otvaranju utakmice bio je Danijel Jur­šić (devet poena u prvom setu) koji je uspješno rije­šio nekoliko teških lopti. Na startu druge dionice Riječani su imali manjih problema s prijemom, sa­mim time i s organizacijom napada pa su gosti prvi došli do osjetnije prednosti (2:7) koju su zadržali do tehnič­kog predaha (08:12). Iako je Jurišlći dalje bio enigma za gostujući blok, uspješno su Siščani zaustavili Ivana Đorđevića i Luku Osojnaka i na taj način održavali zavid­nu prednost (10:15). Činilo se da će prekretnicu donijeti riječka serija 6:0 koju je za­počeo Karlo čule zaustavivši blokom Tepavca nakon najdužeg poena u susretu, a nastavili Đorđević i sjajnim servisima Osojnak (16:15), ali Siščani, bodreni manjom skupinom svojih pristaša, baš su odlučili domaćnima zakomplicirati život i tu su dionicu riješili u svoju korist iskoristivši svoja drugu set loptu.

 

Predah pa drama

Nakon drugog seta gos­ti su odlučili malo pre­dahnuti, u trećoj dionici potpuno su glavnu riječ prepustili domaćinima, no odlučni u nakani da Trsat ne napuste praznih ruku iznova su se trgnuli u četvrtom setu koji je po svemu bio gotovo pa preslika druge dionice. Osim po konačnom rezul­tatu. Riječani su dopustili da gosti steknu veliku pre­dnost (6:12), potom su se­rijom 7:1 uhvatili priklju­čak (13:13), narednih ne­koliko poena zadržali koncentraciju i kod 18:18 sve riješili. Prvo je Luka Lasić blo­kom, a blok je Riječane i jučer iznimno dobro slu­žio (11 poena), zaustavio Komosara, potom je Osojnak isto učinio Aliho­džiću, a Marin Sušanj (u četvrtom setu ušao um­jesto Marka Ličine) servi­som zaključio mini seriju za 21:18 i priči je bio kraj.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square