Odbojkaši Rijeke priželjkuju i 4. uzastopnu pobjedu, na Trsat dolaze superligaški susjedi iz Rovinja

Ivan Volarić

12. ožujak 2022 08:28


Lovro Maglica/Foto M. LEVAK


Na papiru važimo za favorite, no to treba potvrditi na terenu i pritom pokazati bolju igru nego u Zadru - rekao je trener Velimir Liverić


RIJEKA Odbojkaše Rijeke danas (17 sati) na Trsatu čeka ogled protiv najbližeg superligaškog rivala Rovinja i prilika za nastavak niza pobjeda. Riječani su na tijesni poraz kod favorizirane Ribole Kaštele, uz osvojeni bod, nadovezali domaće pobjede nad Centrometalom i Siskom te gostujući uspjeh kod Zadra. S pobjedom protiv Rovinja na Trsatu bi mogli s puno zadovoljstva ući u završni dio sezone.


– Potući ćemo se mi u Slavonskom Brodu sedam dana kasnije, ali polako… Prvo trebamo dobiti Rovinj. Na papiru važimo za favorite, no to treba potvrditi na terenu i pritom pokazati bolju igru nego u Zadru. Vjerujem da su dečki shvatili gdje je problem. Tehničke pogreške su shvatljive, posebno kod niza mladih igrača koji dobivaju priliku, ali zalaganje i borbenost uvijek moraju biti na visini. To je nešto što se podrazumijeva, kako na treningu, tako i na utakmici. To mora postati određeni automatizam i onda će svima biti puno lakše – govori trener Velimir Liverić čija momčad u drugom dijelu prošle sezone nije ostvarila niti jednu pobjedu. Sada je u lijepoj niski uspjeha.


– Prošle sezone platili smo cijenu odrastanja niza mladih igrača. Ovo je mlada momčad koju guramo već dvije godine. Imamo pomoć nekolicine starijih igrača i sigurno je da su vidljivi određeni pomaci. Unatoč oscilacijama djelujemo stabilnije nego prošle sezone i to se onda osjeti na našim rezultatima – rekao je Liverić.

Tribine Dvorane mladosti su, uz poštivanje epidemioloških mjera, otvorene za gledatelje.

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square