top of page

Odbojkaši Rijeke opravdali ulogu favorita u susjedskom derbiju i upisali četvrtu uzastopnu pobjedu

Portal Novi list

12. ožujak 2022 18:44


Vid Čargonja/M. LEVAK

Rovinjani su, kako to često biva u nadmudrivanju susjeda, skupo prodali svoju kažu i natjerali Riječane da barem u pojedinim periodima utakmice pruže maksimalan angažman


RIJEKA – ROVINJA 3:0

RIJEKA Utakmica 19. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Rovinj 3:0 (25:22, 25:15, 25:22). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Tajana Kramar Šandl i Dominik Raca.


RIJEKA: Pavlović, Banović, Markovski (L), Mičetić, Babić, Žeželić, Banko (L), Stanić, Dukić, Čargonja, Maglica, Lasić.


ROVINJ: Despotović, Janko, Poropat, Džeba, Pamić (L), Fatorić, Matijević, Hinić, Preden, Degrassi.

Točno 76 minuta čiste igre trebalo je odbojkašima Rijeke da opravdaju ulogu favorita u susjedskom derbiju i upišu četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Rovinjani su, kako to često biva u nadmudrivanju susjeda, skupo prodali svoju kažu i natjerali Riječane da barem u pojedinim periodima utakmice pruže maksimalan angažman kako bi u konačnici ipak stigli do željenih bodova. Iznimka je tek drugi set u kojem su domaći nešto lakše slomili otpor gostiju.


U prvom setu rezultat se lomio do posljednjeg izjednačenja 15:15. Nakon toga set je počeo lagano kliziti na riječku stranu. U trećem setu uporni gosti su držali priključak do 20:19 i 22:20 kada je trener Velimir Liverić pozvao minutu odmora i primirio ekipu za završne zaveslaje prema pobjedi. Sandro Dukić je s dva poena osigurao dvije meč lopte. Prvu je unatoč trojnom bloku iskoristio Vid Čargonja za novo slavlje riječkog sastava.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page