top of page

Daroviti odbojkaš Rijeke priželjkuje protiv Varaždina i šestu uzastopnu pobjedu: “Neće biti lako…”

Ivan Volarić

26. ožujak 2022 12:02Vid Čargonja/Foto V. KARUZA


Moramo biti na maksimumu svojeg angažmana i borbenosti, ali isto tako nastojat ćemo uživati u svakom poenu - govori 17-godišnji Vid Čargonja


RIJEKA Odbojkaši Rijeke današnjom utakmicom protiv Varaždina u Dvorani mladosti (17 sati) i još jednim domaćim susretom protiv Mladosti (utorak 18.30 sati) zatvaraju ovosezonsko superligaško poglavlje. Riječani više ne mogu uhvatiti prve četiri pozicije koje vode u doigravanje, ali mogu u velikom stilu završiti sezonu. Na Trsatu se dočekuje Varaždince s nizom od pet uzastopnih pobjeda!


– Zadovoljni smo zbog pobjeda i dobrih igara u posljednje vrijeme. Iako, bilo je i u svim tim utakmicama i oscilacija. Posebno kod nas mlađih igrača. Mogli smo neke od tih utakmica dobiti i bez izgubljenog seta – govori Vid Čargonja, jedan u nizu darovitih igrača Rijeke koji su ovu sezonu iskoristili za igračku afirmaciju. – Sigurno da ćemo sve napraviti da upišemo i šestu uzastopnu pobjedu, no svjesni smo da neće biti lako. Moramo biti na maksimumu svojeg angažmana i borbenosti, ali isto tako nastojat ćemo uživati u svakom poenu.


Varaždinci, predvođeni dugogodišnjim tehničarom Rijeke Markom Ličinom, u prvom dijelu sezone dobili su međusobni susret 3:2.

– Utakmica je mogla otići i na našu stranu. Presudilo je njihovo iskustvo. Vjerujem da će ovoga puta ishod biti drugačiji. Međutim, oni su u odnosu na taj susret jači za našeg bivšeg igrača, iskusnog Josipa Vojaka – upozorava učenik trećeg, sportskog razreda Salezijanske gimnazije i jedan od brojnih darovitih odbojkaša, koji su na Trsat stigli iz grobničkog bazena.


– Moram spomenuti našeg prvog trenera Vladu Maglicu, koji nas je okupio na Grobniku i nagovorio da ostanemo u odbojci…


Vladin sin Lovro jedan je od trojice mladih reprezentativaca u riječkim redovima i jedini koji je ostao na popisu izbornika za predstojeće kvalifikacije za EP. Čargonja i Karlo Stanić su otpali s popisa i prije okupljanja.


– To sam u prvom redu doživio kao dodatni motiv za rad i dokazivanje na svakoj utakmici – rekao je Vid, koji je to demonstrirao na posljednjoj utakmici u Slavonskom Brodu, gdje je izborniku odgovorio upisavši 17 poena.


Iz kluba su na posljednje dvije domaće utakmice odlučili počastiti sve svoje navijače besplatnim ulazom. Pomoć s tribina će itekako dobro doći.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page