top of page

DANIJEL JURIŠIĆ: Igranje na tri kolosijeka za mene je bilo uživanje, ojačali smo u takvom ritmu


Odbojkaši Rijeke odradili su dobar jesenski dio sezone.

Nakon 11 utakmica na trećem su mjestu prvenstvene ljestvice sa šest bodova više od četvrtog Centrometala. Osim toga, lasirali su se u finale Kupa Hrvatske gdje ih očekuje Mladost Ribola Kaštela.

- U globalu smo zadovoljni, ne možemo ne biti, ali mogli smo to puno lakše i sigurnije odraditi. U odnosu na prošlu godinu, sve smo pobjede odradili u pet setova, samo jednom smo imali 3:0. No, to možda govori i koliko je liga jača. Ima dosta neizvjesnosti i nepoznanica u sredini ljestvice, svako može svakoga pobijediti. Mislim da smo previše dali drugim momčadima, kaže odbojkaš Rijeke Danijel Jurišić.

Finale Kupa Hrvatske je korak više u odnosu na prošlu sezonu i do njega Riječani nisu lako došli.

- Igrali smo napetu utakmicu sa Medicinarom u četvrtfinalu, a onda smo u polufinalu morali pobijediti Sisak u obje utakmice. Posljednjih sezona Sisak nas nikako nije mogao pobijediti i nekako smo se zbog toga odmah vidjeli u finalu, a izbjegli smo i obje Mladosti. Zato je sa Siskom bilo teško u obje utakmice. Ovo je prvo finale nakon četiri godine i atmosfera je dobra zbog toga. U finalu je sve moguće, treba se puno toga poklopiti taj dan. Neću reći da nije izvedivo pobijediti Mladost Kaštelu, ali bit će teško. No, mi ne odustajemo, dat ćemo sve od sebe, a već smo pokazali da možemo igrati ravnopravno sa njima, kaže Jurišić.

Oscilacija tijekom jeseni je bilo i zbog velikog broja utakmica. Riječki odbojkaši su više od mjesec dana igrali ritam srijeda - subota tako da praktički nije bilo vremena za odmor ili trening.

- Igralo je i to veliku ulogu, ali osim što smo bili umorniji, bili smo i uigraniji. Igrali smo teške utakmice jednu za drugom i gotovo je uvijek igrao isti sastav. Tu i tamo bi netko ušao s klupe i spasio stvar. Tempo je bio napet, ali ojačali smo. Za mene je igranje na tri kolosijeka bilo uživanje, mišljenja je odbojkaš Rijeke.

Iako je prvenstvena stanka, odbojkaši Rijeke rade punom parom. Bili su prisiljeni naći zamjensku dvoranu zbog nogometnog prvenstva koje se igra na Trsatu.

- Radimo punom parom, gotovo da nemamo slobodan dan. I lani smo morali otići sa Trsata, ali ove godine smo barem uspjeli naći neko kompromis i odigrati dvije utakmice, dodaje Jurišić.

Ako je suditi po ranijim sezonama, riječki odbojkaši drugi dio sezone bolje igraju.

- Na početku smo bili totalno druga momčad. Kako je prvenstvo odmicalo postajali smo sve uigraniji. Lani smo drugi dio odlično odradili, kad je trebalo preskočiti Osijek i ući među četiri napravili smo to u pravom trenutku. Nakon stanke nam se forma diže i pokazat ćemo to odmah, jer nas očekuje jedno kolo prvenstva i odmah zatim finale Kupa, zaključio je Danijel Jurišić.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page