top of page

MOK RIJEKA U FINALU KUPA - Velimir Liverić: Ako poludimo kao prošle godine, ne vidim razloga da ne i


Odbojkaši Rijeke plasirali su se u finale Kupa Hrvatske. Riječani su u obje utakmice pobijedili Sisak 3:2.

Bilo je teže od očekivanog, ali riječki odbojkaši ipak su bili uspješniji u ruletu pet setova.

- Nakon ždrijeba kada smo dobili Sisak znali smo da se možemo plasirati u finale Kupa i to je postao naš cilj koji smo ostvarili. Istina, bilo je teže od očekivanog i u Sisku i u Rijeci, ali najvažnije je da smo uspjeli. Utakmica u Rijeci je bila negledljiva, šokirajuće napeta, ali nakon što smo mi proigrali u četvrtom i petom setu ispada da smo ih lako dobili, no nije tako. Svi smo zadovoljni jer je rezultat bolji od igre, ali rezultat se pamti, rekao je trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić.

Riječani dosta osciliraju u igri te se očekuje da u nastavku prvenstva te oscilacije nestanu ili se smanje na najmaću moguću mjeru.

- Umor postoji, ja to vidim, najviše ih poznam. Prvi puta se dogodilo da mjesec i pol dana igramo ritam srijeda - subota u kojem nema mogućnosti treninga, a još kada se tome doda kasniji početak priprema jasno je zašto se mučimo. Imamo snage kada pobjeđujemo u pet setova, ali nedostaje nam psihičke snage da bolje otvaramo utakmice u kojima se očekuje naša pobjeda. Mala stanka će nam dobro doći za psihičke i fizičke pripreme, dodaje Liverić.

Riječki odbojkaši još će jednom prije stanke odmjeriti snage sa Siskom u 11. kolu prvenstva koje se igra u subotu.

- Bit će nam lakše nego u Rijeci. Idemo ih i četvrti puta pobijediti ove sezone, a onda malo odmora i desetak dana priprema za drugi dio kada nas nakon jedne prvenstvene utakmice očekuje finale Kupa 24. siječnja, najavljuje Liverić.

U finalu Kupa Hrvatske Rijeka će igrati protiv Mladosti Kaštele.

- Htjeli smo ih za protivnike jer nešto lakše igramo protiv njih. No, bez obzira gdje igrali oni su favoriti 90 posto. Ipak Kup je Kup, igra se jedna utakmica i ako poludimo kao prošle godine, a ne vidim razlog da ne poludimo, možemo ih iznenaditi, zaključio je Velimir Liverić.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page