top of page

Želimo igrati bolje i da tribine često budu pune


Odbojkaši Rijeke predstojećeg vikenda otvaraju novu sezonu. Odmah na startu Riječani će u goste osiječkoj Mursi, neugodnom protivniku koji će htjeti uzvratiti za oteto treće mjesto u završnici prošlog prvenstva.

- To nam je uvijek ljut protivnik, a sada će biti i ljući nakon što smo im preoteli lani treće mjesto. Ne znam još uvijek u kojem ćemo sastavu putovati jer je bilo dosta bolesnih, ozlijeđenih, spriječenih obvezama tako da nismo trenirali u kompletnom sastavu, a otkazali smo i prijateljsku utakmicu u Varaždinu proteklog vikenda. No, bez obzira na sve na muci se poznaju junaci. Idemo u Osijek odigrati najbolje što možemo, pa što bude, poručio je trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić.

Riječke odbojkaše u novoj sezoni očekuje i nastup na međunarodnoj sceni u Kupu CEV-a.

- U prvom kolu smo slobodni, a u drugom kolu dočekujemo pobjednika dvoboja između crnogorskog i ciparskog predstavnika na kraju studenog. Određeni su nam suci i delegat, trebat će nam dosta novaca da to sve pokrijemo. Već smo krenuli u traženje pomoći od sponzora, a računamo i na pomoć Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Nadam se da ćemo uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju, jer je to nagrada za igrače i za klub nakon vrlo uspješne prošle sezone i jednostavno moramo igrati, dodaje Liverić.

Što se klupskih ambicija u domaćem prvenstvu tiče, Riječani žele napraviti još jedan korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu. Momčad je ostala na okupu, vratio se bivši igrač Dean Cibić, a registriran je i odbojkaš iz Karlovca Stipe Šćulija.

- On iz Karlovca dolazi povremeno, nemamo više juniora jer su svi otišli na fakultete pa smo morali uzeti još jednog igrača da nas ne bude premalo. Želimo igrati bolje i ljepše nego prošle sezone i napraviti više u Kupu, doći do polufinala. Također nam je želja da Dvorana mladosti bude što češće puna, da bude navijača na svim utakmicama, a ne samo kada igramo protiv Mladosti, priželjkuje strateg Riječana.

Prošlu sezonu odbojkaši Rijeke odradili su iznad svih očekivanja. Za početak nove forma još nije na potrebnoj visini, no kroz utakmice bi se i to trebalo promijeniti.

- Sada smo možda malo u krizi jer ne treniramo onoliko koliko smo željeli. Kasno smo počeli sa pripremama, nismo bili kompletni, nismo u ritmu koji sam očekivao i koji su dečki očekivali. No, siguran sam da ćemo se kroz prvenstvo dignuti i doći na željeno jer nije tako loše, zaključio je Velimir Liverić.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page