top of page

Odbojkaši "Rijeke" na krilima Osojnaka i Jurišića osigurali doigravanje

Rijeka – Šibenik '91 3:0 (26:24, 25:17, 25:15). Šibenčani su se žilavo branili samo u prvom setu, no raznovrsnija i ubojitija igra Liverićevih izabranika u potpunosti ih je »razoružala«

Photo: R. Brmalj

RIJEKA Utakmica 12. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Šibenik 3:0 (26:24, 25:17, 25:15). Dvorana mladosti. Gledatelja: 120. Suci: Mikulić i Bingula (obojica Zagreb). Nadzornik: Dravko Stipaničev (Rijeka).

RIJEKA: Pavlović, Ličina 1, Jurišić 13, Martić, Osojnak 13, Čule 3, Đorđević 7, L. Lasić 6, D. Lasić 1, Sušanj, Smiljanić (L), Jurčević (L).

ŠIBENIK '91: Kunčić (L), Zeljković 11, Grubišić 1, Colić 3, Dell Orco 7, Bačić, Mišura 9, Kovačev 2, Bunardžija, Čogelja.

Napad poeni: Rijeka 31, Šibenik '91 25. Blok poeni: Rijeka 9, Šibenik '91 4. Servis poeni: Rijeka 9, Šibenik '91 4. Servis pogreške: Rijeka 10, Šibenik 13.

Odbojkaši »Rijeke« na najbolji su mogući način i teoretski potvrdili četvrto mjesto i odlazak u doigravanje Superlige u kojoj će još igrati kaštelanska i zagrebačka »Mladost« te »Mursa«. Šibenčani su se žilavo branili samo u prvom setu, no raznovrsnija i ubojitija igra izabranika Velimira Liverića u potpunosti ih je »razoružala«. Osim toga, gosti su bili pod dodatnim psihološkim utegom, samo uvjerljiva pobjeda ostavljala im je mogućnost da tri kola prije osnovnog dijela prvenstva napadnu »Rijeku« i četvrto mjesto. Međutim, sve je ostalo na željama, daleko motiviraniji domaćini na krilima Danijela Jurišića i Luke Osojnaka bili su prevelik zalogaj za »narančaste«, sve je okončano za 65 minuta čiste igre.

Prvi set donio je najviše neizvjesnosti, a obilježili su ga ubojiti smečevi Osojnaka s desne strane, poeni Luke Lasića i pogreške gostiju na servisu. Riječani su poveli 5:1, a asom Jurišića došli do 14:9 nakon čega su Šibenčani tražili time-out. Nakon njega je za domaću momčad krenulo još bolje, steknut je kapital od 17:10, potom dvama vezanim poenima Luke Lasića i 24:19. Činilo se da će sve biti brzo gotovo u prvoj dionici, no uslijedilo je malo opuštanje u domaćim redovima, Zeljković je držao goste »na životu« i odveo u egal (24:24). Ipak, iskorištena je tek šesta set lopta poenom koji je donio Đorđević u bloku.

U drugoj dionici igralo se izjednačeno do 6:6, poslije čega je proradio domaći blok, toliko da na semaforu zasvijetli 10:6. Igru su tada obilježile obostrane pogreške na servisu, ali i dva bitna as poena Luke Lasića za vodstvo od 14:8. Riječani više nisu ispuštali prednost, naprotiv, ona je samo rasla, čak i do plus osam (21:13). Kada je Zeljković prestupio za 24:15, sve je bilo praktički gotovo...

Treći set je najkraće trajao, za 18 minuta »Rijeka« je slomila »narančaste«, ponajviše kroz seriju 5:0 za 13:8. Proradili su opet blok i servis, gosti dobili kazneni poen i povratka za »ošamućenu« ekipu »Šibenika« više nije bilo. Slavlje domaćih moglo je početi...

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page