top of page

Riječani krenuli pa stali


Foto: Novi List

Utakmica četvrtfinala Kupa odbojkaša: Rijeka - Mladost (Z) 1:3 (20:25, 24:26, 25:21, 14:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 250. Suci: Pavičić i Jurčević (oboje Sisak). Delegat: Todorić-Rex (Rijeka). RIJEKA: Ličina 3, Jurišić 18, Osojnak 7, Krmpotić, Čule 5, Đorđević 11, L. Lasić 13, Banko, Janjanin 1, Smiljanić, Jurčević (L). MLADOST: Kos, Sabljak 12, Nikačević 2, Hanžić, Ba-konji, Sedlaček 15, Mrakužić (L), Strahija 4, Vujović, Prlić 13, Marelić 7, Dukić 9, Napad poeni: Rijeka 40, Mladost 45. Blok poeni: Rijeka 6, Mladost 13. Servis poeni: Rijeka 11, Mladost 4. Servis greške: Rijeka 14, Mladost 13. Neforsirane greške: Rijeka 14, Mladost 11.

Odbojkaši zagrebačke Mladosti osigusrali su plasman na završni turnir Kupa Hrvatske, ali nisu na Trsatu imali nimalo lagan posao. Riječani su možda i s malo previše respekta ušli u utakmicu, možda im je na otvaranju susreta nervoza rnalo pokvarila planove, ali kada su se riješili grča odigrali su sasvim ravnopravan susret. Naravno, izuzme li se posljednja dionica u kojoj su opet posve neočekivano u domaće re­dove uvukla određena doza malodušnosti, izazvana, to se mora priznati, odličnom reakcijom odbojkaša iz Za­greba.

Buđenje

Riječani su sinoć na Trsa­tu odbojku počeli igrati onoga trenutka kada je pos­talo jasno da je prvi set izgu­bljen (10:19). Nekoliko veza­nih pogrešaka gostiju i ne­koliko vezanih prolaza Juri­šića, uz seriju dobrih servisa Đorđevića, domaću su momčad doveli na prag izje­dnačenja (19:22, 20:23). Drugi i treći set bili su prava poslastica za gledatelje na pristojno popunjenim tribi­nama trsatske dvorane. Na izjednačeno otvaranje dru­gog seta Jurišić se nadove­zao serijom aseva i Riječani su prvi put na utakmici došli do osjetnije prednosti (12:9). Nisu je dugo zadržali, štoviše činilo se da će gosti i drugu dionicu mirno pri­vesti kraju (17:21), ali Riječa­ni s nekoliko sjajnih poena i još jednim asom Jurišića do­laze do poravnanja (22:22). Gosti su prvi došli do set lopte, spasio ju je razigrani kapetan domaće momčadi, ali su mladostaši iz drugog pokušaja bili uspješni. Teh­ničar Ličina pokušao se pos­lužiti lukavstvom, ali je lu­kaviji s druge strane bio Se­dlaček i blokom gostima do­nio veliku prednost. Otva­ranje trećeg seta pripalo je gostima (4:7), ali se srčani domaćini nisu predavali. Dostigli su zaostatak (8:8), držali korak (16:17) i sjaj­nom završnicorn (dva asa Ličine, odlične reakcije Lasi­ća, Đorđevića i Osojnaka) učinili utakmicu zanimIjivi­jom, I tada su stali. S nekoliko vezanih blokova Sandro Dukić kao da im je oduzeo želju za nadigravanjem.

Pokazatelj

Generalno gledano, do­maćini nemaju razloga biti nezadovoljni, budući da je pobijedila bolja momčad. Riječani bi za pobjedu nad Mladosti čitavu utakmicu morall igrati na razini trećeg seta, odnosno na granici svojih mogućnosti ili čak malo više od toga, a pitanje je koliko je to u ovom tre­nutku realno očekivati. Ia­ko, uz malo kvalitetniji pri­jem i poneku bolju napadačku reakciju (bez obzira je li riječ o tehničaru Ličini ili udarnim domaćim igra­čima) utakmica je vrlo lako mogla otići u drugom smje­ru. I to je dobar pokazatelj, na tome Riječani moraju graditi svoje buduće nastu­pe protiv Mladosti (nesigur­ni na prijemu, ali odlični u bloku, polju, napadu) i momčadi sličnih Mladosti. Inače, u redovima gostiju odličnu je partiju pružio Opatijac Sandro Dukić, do­jučerašnji član riječke dru­žine dokazao je da će ove godine sigurno biti veliko pojačanje Zagrepčanirna.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page