top of page

Đorđević: Možemo igrati s bilo kime


Odbojkaši »Rijeke« večeras će (20 sati) na Trsatu otvoriti drugi krug Superlige, novih sedam kola u kojima će se nastojati izboriti za mjesto među vodečim hrvatskirn momčadima. Na otvaranju prvenstva Riječani su putovali na gostovanje kod »Mladosti« u Zagreb svjesni da malo toga mogu očekivati i doživjeli uvjerljiv poraz, a sada će Zagrepčane dočekati potpuno drugačijeg raspoloženja. Nakon što su ih prije desetak dana u Kupu prilično namučili i nakon što su minuloga vikenda protiv »Mladasti Ribola Kaštele« odigrali još i kval-tetniju utakmicu, odbojkašima Velimira Liverića večerašnja će utakmica sigurno predstavljati velik izazov.

Jak tempo

- Ako ikada mora doći ova utakmica, onda je ovo definitivno najbolje vrijeme jer smo u odličnom ritmu i naviknuli smo na jak tempo. Osim toga, ova će nam utakmica jako dobro doći i da ostanemo u tom ritmu za nastavak sezone. Naime, nadam se da ćemo igrati istim tempom i na isti način na koji smo igrali ove dvije posljednje utakmice, a ako uspijemo, rezultat definitivno neće izostati - kaže Ivan Dordevič, jedan od ključnih igrača u domaćoj momčadi, koji je svoju najbolju utakmicu ove sezone odigrao baš prije sedam dana protiv »Mladosti Ribola. Kaštele«. Susret je okončao sa 16 poena uz izuzetno visok postotak prolaza, pritom je bio i više nego solidan na prijemu servisa. - Činjenica je da smo protiv kaštelanske »Mladosti« u prvenstvu odigrali nešto bolje nego protiv zagrebačke »Mladosti« u Kupu, ali mislim da nam oni malo više odgovaraju. Protiv njih smo imali puno vise šansi kroz sredinu jer smo imali dobar prijem, naši srednji blokeri će biti ključ današnje utakmice. Naročito ako budemo imali dobar prijem jer ćemo tada imati i više napadačkih opcija. Kup utakmicu odigranu prije desetak dana Zagrepčani su jednim dijelom dobili zahvaljujući odličnom servisu, riječki primači bili su izloženi velikom pritisku. Uspiju li Riječani prijem zadržati na razini posljednje utakmice, ligaški derbi bi mogao imati jednu drugu dimenziju.

Prijem

- Sigurno će nas pokušati poservirati kao što su napravili u prvoj tekmi, ali na treningu puno radimo na prijemu i nadamo se da ćemo ih tu pokušati zaustaviti. »Mladostaši« znaju kako možerno igrati pa postoji mogućnost da će pokušati smanjiti pogreške i da neće toliko siliti na servisu. No, ako to naprave, šanse za dobar prijem će nam rasti - nastavit će Đorđević, koji je, poput svojih suigrača, svjestan da je ovo utakmica u kojoj mogu jako puno dobiti. - Dokazall smo da možemo igrati s bilo kime, najbitnije je da smo to sami sebi dokazali. Vjerujem da nećemo biti u grču, mislim da bi u većem grču trebali biti naši supamici jer su se itekako pomučili da bi nas posljednji put pobijedili. Atmosfera u momčadi je odlična i svaki bod iz današnje utakmice bila bi za nas velika stvar u nastojanjima da osvojimo jedno od prva četiri mjesta. Definitivno nam nedostaje ovakvih utakmica, razlika izmedu gornjeg i donjeg doma je velika, naročito je izražena na servisu i bloku, mi se još uvijek na to privikavamo - zaključit će Đorđević.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page